Despre stilul scandinav in decoratiunile interioare

Designul scandinav continuă să fie o sursă de inspirație in decoratiunile interioare deoarece presupune crearea unui sentiment confortabil si echilibrat într-un spațiu. Astfel, stilul atinge un echilibru între funcționalitate, modernism și confort.

Elementele de semnătură care au ajuns să definească stilul nordic – pereți albi minimalisti, podele din lemn și mobilier modern – au început să se contureze în anii ’50. Decorul scandinav a devenit un fenomen global. Îndrăgit pentru simplitatea, funcția și conexiunea cu lumea naturală, acest stil de design interior oferă o eleganță apreciată spațiilor rezidențiale și comerciale deopotrivă.

Stickero.ro

Camerele proiectate în stil scandinav oferă o combinație de texturi, contraste și nuanțe moi pentru a crea un aspect elegant și modern( vezi imaginea urmatoare). Designul nordic folosește alb, gri și tente pentru a face un spațiu să se simtă uniform și luminos. Adesea, accentele de albastru și alte culori îndrăznețe sunt încorporate minimalist.

Iluminatul natural este folosit pentru a face un spațiu să se simtă mai mare și mai luminos. Pereții albi accentuează lumina disponibilă, iar utilizarea ferestrelor mari permite luminii naturale să lumineze spațiile.

Stickero.ro

Decorul scandinav urmărește o tenta minimalista. Casele scandinave erau în mod tradițional mici, așa că nu permiteau cantități extravagante de obiecte decorative și accente. Astfel, designerii tind să evite detaliile ornamentate sau excesive, iar depozitarea este pusă în aplicare cu înțelepciune.

Fototapet Winnie the POOh

Lemnul este adesea încorporat în proiectarea unui spațiu prin pereți, șipci de lemn și podele. Jucăriile din lemn, sau obiecte mari de lemn alb, pot fi de asemenea plasate în jurul încăperilor ca niște accente ludice. Adesea, designerii inlocuiesc materialul dur, dens, cu covoare sau materiale din piele de oaie pentru a înmuia senzația unui spațiu. În concordanță cu estetica ușoară și strălucitoare a designului scandinav, lemnul ușor, cum ar fi fagul, frasinul și pinul sunt de obicei utilizate cel mai mult.

Plantele, florile și alte elemente botanice sunt foarte folosite pentru a lumina spațiile și a inspira viața într-o cameră. Aceste elemente vii oferă un pop de culoare și se adaugă esenței naturale, minimaliste a designului scandinav.

Simplitatea este zeița designului scandinav – interioarele nu vor fi doar frumoase, dar mai ales funcționale. Spatiul apare mereu aerisit.

Peretele va fi un fundal pentru mobilierul din lemn și pentru decorarea casei. Prin urmare, pereții albi și gri sunt cei mai de dorit, dar puteti folosi tablouri, fototapete și picturi murale, chiar si în culori pastelate, care vor contribui la climatul scandinav.

Tablou Stickero.ro

Într-o casă suedeză, finlandeză sau daneză nu vom experimenta nicio prezență de covoare sau covoare mari. Podelele sunt în cea mai mare parte din lemn, în culori naturale sau alb pictat. O astfel de grinda sau podea din lemn creează o atmosferă cu adevărat elegantă și confortabilă.

Simplitatea și practicitatea sunt cele mai mari două principii ale designului scandinav. Pereții sunt lipsiti de mobilier și spațiile sunt lăsate relativ libere pentru a sublinia acest principiu.

Sticker decorativ HOME

Deci, cel mai important aspect in acest stil este „golirea” – uneori o rețetă mai bună pentru un interior prietenos decât supraîncărcarea acestuia cu lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *