Stilul industrial in decoratiunile interioare

Ce este stilul industrial? Stilul industrial este un stil deosebit de aspectul ultra-modern. Pereți neplăcuți, dulapuri metalice vechi, lămpi industriale și becuri expuse: toate aspectele industriei pure.

Acest stil a început inițial în Anglia și SUA în 1940, când antreprenorii au început să transforme fabricile vechi în spații de locuit. Abia în anii ’80 trendul și-a făcut drum spre Germania. Stilul industrial este popular de atunci și se confruntă în prezent cu o revigorare în lumea designului interior.

Dacă sunteți un fan al aspectului industrial, nu este nevoie să vă mutați într-un apartament vechi sau o fabrică veche transformată in locuinta. Puteți utiliza mai degrabă paleți, fototapete in stil industrial, becuri suspendate din tavan și câteva accesorii metalice pentru a integra acest stil în interiorul dvs.

In acest decor in stil industrial s-a folosit forotapetul Grey Emperor .

Să fim sinceri, vazut pentru prima dată, stilul fie place pe loc, fie va intrebati cine vrea să trăiască într-o cutie de beton rece, oricât de la modă ar părea. Un depozit rece, gri, cu cărămidă și oțel expuse, poate suna excelent pentru o sală de spectacole sau un magazin de reparații auto – dar cine dorește acest tip de estetică răcoroasă în casa lor?! Va răspundem noi: foarte, foarte multi 🙂

In România stilul a luat o mare amploare. Vestea bună este că există o mulțime de modalități de a încorpora elementele tale preferate de stil industrial într-un spațiu de locuit care se simte și cald și confortabil! Noi va prezentam de acesta data fototapetele in stil industrial:

Fototapet – Concretum murum

Majoritatea oamenilor nu asociază stilul industrial spațiilor calde și confortabile. O canapea frumoasă din piele adaugă textură și tonuri mai moi pentru căldura vizuală. Iar materialul vechi si masuta antică, alaturi de o vază cu flori, ajută la tonifierea răcoritoare, păstrând totodată senzația de viață și industrială.

Designul industrial se referă la un stil simplu, minimalist – ceea ce înseamnă lipirea cu combinații solide de culori neutre. Însă evitarea tiparelor cu totul poate face ca un spațiu să ajungă să pară plat și înfricoșător! Nu vă fie frică să adăugați o notă de joacă organică cu accente modelate, cum ar fi covoare și perne. Dacă vă asigurați că vă păstrați modelele într-o paletă moale, neutră de culori, acestea vor arăta perfect în enclava dvs. industrială elegantă.

Fototapet – Dark Alley

Metalul este un element important în aspectul industrial. Acest lucru face ca un spațiu să arate destul de clar, dar o schimbare ușoară este să cauți metale calde precum arama și aurul. Spre deosebire de oțelurile dure și argintii, aceste elemente adaugă căldură fără a scăpa de aspectul industrial.

S-ar putea să nu echivaleze articolele moi, de pluș cu stil industrial, dar este important să adăugați atingeri confortabile camerelor care se simt răcoroase și severe. Această opțiune, una dintre preferatele noastre, are un model minimalist, geometric și o culoare neutră pentru a menține aspectul industrial în timp ce adăugați căldură.

Deși ne place, nu neagăm faptul că stilul industrial poate fi dur. O modalitate de a înmuia sentimentul? Adăugați câteva articole și accesorii organice și / sau abstracte pentru a ajuta la ruperea austerității. Lucrări de artă care prezintă design moale, statuete sau forme abstracte funcționează excelent ca o piesă centrală deasupra unei canapele sau pe un stand TV.


Stilul industrial înseamnă să folosești doar piatră, oțel și beton? Nu ! Nu trebuie să folosești tot timpul metale si materiale dure. Stilul industrial iubește o varietate de elemente, așa că nu ezitați să experimentați. De exemplu, o canapea cu perne adaugă căldură vizuală și profunzime pentru a vă face spațiul să se simtă mai viu (gândiți-vă mai mult „casa mea” și mai puțin „depozit”). Doar rămâneți la o paletă de culori limitată, astfel încât aspectul dvs. să nu se simtă prea ocupat.

Fototapet – Old Concrete

Când vă gândiți la interioarele industriale, probabil că nu vă imaginați paturi moi, canapele din pluș sau pături pufoase. Dar asta nu trebuie să fie cazul! Pentru a proiecta un spațiu atât industrial cât și confortabil, începeți camera cu mobilier care să acorde prioritate confortului. O canapea cu linii elegante oferă un plus de confort, dar totuși se simte la modă cu atmosfera industrială.

În timp ce designul industrial depinde foarte mult de liniile ascuțite și unghiurile drepte, există modalități de a aduce aceste elemente fără a trece peste aspectul din fabrică. Formele geometrice adaugă și aroma industrială .

Fototapet – In industrial style

În timp ce designul industrial este adesea asociat cu absența culorii, dacă totul ar fi gri, ar începe să se simtă frig într-un spațiu deschis. Un mod ușor de a infuza culoarea în spațiile industriale este prin adăugarea de plante! Plantele vor aduce în același timp verdeață și un sentiment de viață în spațiul dvs., dar nu vor umple camera cu culoare.

Fototapet – Concrete City

Aceasta este o modalitate excelentă de a amenaja un spațiu industrial, păstrând în continuare integritatea stilului intact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *